VYJÁDŘENÍ HNUTÍ OSTRAVAK

29.03.2017 TISKOVÉ ZPRÁVY

Hnutí Ostravak se seznámilo s dostupnými fakty týkajícími se situace, kdy náměstek primátora statutárního města Ostravy Martin Štěpánek (ODS) řídil služební vozidlo pod vlivem alkoholu, a zaujalo následující stanovisko.

1. Jednání náměstka primátora pro oblast sportu, školství a vzdělávání, tedy řízení motorového vozidla pod vlivem alkoholu, považujme za neslučitelné s výkonem jeho funkce. Byť jde o osobní selhání jednotlivce, tolerování takového jednání vrhá negativní světlo nejen na vedení města, jehož jsme součástí, ale také na Ostravu samotnou.

Proto jsme dnes vyzvali náměstka primátora Martina Štěpánka k rezignaci na jeho funkci.

2. Současné vedení města – respektive naši spolupráci s hnutím ANO 2011, KDU-ČSL a ODS - vnímáme jako velmi úspěšné a chceme v něm nadále pokračovat. Věříme proto, že v případě, kdy Martin Štěpánek na svou funkci nerezignuje, přistoupí k personální změně ODS a umožní tak další fungování společné koalice.

3. Jsme si plně vědomi skutečnosti, že náš postoj může vést i k rozpadu stávající koalice. Důsledné uplatnění zásad, na nichž naše hnutí občanů vzniklo (tj. zejména boj proti korupci, klientelismu a „papalášství“), je však pro nás nadřazeno osobním zájmům, politickým funkcím a individuálnímu prospěchu. Jakékoli popírání tohoto principu nám znemožňuje dále se podílet na vedení našeho města.

MUDr. Tomáš Málek                                                                                  JUDr. Lukáš Semerák

předseda hnutí                                                                                          předseda klubu zastupitelů

Ostravak.info Ing. Leopold Sulovský, senátor za Ostravak hnutí občanů, volební obvod č. 71 Ostrava
Neváhejte nás kontaktovat